Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић извинила се данас због тога што је деци из Дубровника поделила чоколадице пореклом из Србије, наводећи да је и сама била «непријатно изненађена».

 

kolinda

 

«Извинићемо се родитељима, заменићемо чоколадице хрватским производима», рекла је упитана да прокоментарише јучерашњи случај из Дубровника кад је деци поделила пакете у којима су биле чоколадице произведене у Србији, пренела је регионална телевизија Н1.

 

Чоколадица из Србије изазвала скандал у Хрватској

 

Како су пренели медији, Грабар Китаровић је током обележавања годишњице сукоба са ЈНА у Дубровнику деци у једном вртићу делила своју фотографију и чоколадице произведене у Србији што је изазвало негодовање једног броја родитеља.

 

 

Она је данас рекла да није лично проверавала садржај пакета који су подељени деци.

 

«Веома сам разочарана јер лично заступам и подржавам кампању ‘купујмо хрватско’. У том пакету су се нашли производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту. Хрватска председница мора подстицати хрватске производе и то се више неће догодити», рекла је и додала да је утврђено да је једна од хрватских компанија из Вуковара паковала те пакете.

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;