Руски генерал Леонид Ивашов рекао је да је руски контигент 1999 године извршио марш из Босне на Косово и заузео приштински аеродром са циљем да заустави нарастајућу диктатуру САД-а.

 

csm_leonid-ivasov_0667bd479a

 

«Зашто смо то урадили? Било је неопходно зауставити нарастајућу диктатуру Американаца. Они су међународно право присвојили за себе, и хтели да се наметну као светски господари. Ко их није слушао свргавали су га. Видели смо шта су урадили са Слободаном Милошевићем, Садамом Хусеином, Гадафијем. То је било неопходно урадити и то Русија данас ради у Сирији», рекао је Ивашов у интервјуу за Политнавигатор.

 

 

На питање да ли је тадашња власт Русије знала за овај марш Ивашов је изјавио да су имали инструкције власти да поступе у складу са резолуцијом Савета безбедности УН.

 

«Имали смо одобрење председника Јељцина да поступимо у складу са резолуцијом СБ УН. Русија је члан СБ и има иста права као и НАТО. Међутим Американци су сматрали да је резолуција писана за њих, и тражили су да се потчинимо америчкој команди. Мислили су да ће нам то бити част и да ћемо им љубити руке», рекао је Ивашов.

 

 

Ивашов: Југословенски сценарио у Украјини је америчка стратегија

 

Тагови: ;