Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:37

 

Вечерас око 16:00 украјинске снаге су напале насеље Саханка на југу ДНР. Такође после подне под ватром се нашао и Трудовски у околини Доњецка.

 

Војник ДНР који је рањен 6 децембра преминуо је данас од последица рањавања, саопштио је портпарол Министарства одбране ДНР Едуард Басурин.

 

Током претходна 24 сата украјинске снаге су 1066 пута напале територију ДНР, саопштило је Министарство одбране ДНР. Нападали су Александровку, Трудовски, Спартак, Жабичево, Еленовку и Старомихајловку у околини Доњецка, Зајцево и Озреновку у околини Горловке, Јасиновату са насељем Васиљевка, Докучаевкс, као и насеља Новоласпа, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Током напада у Старомихајловки су рањена два цивила — мушкарац и жена.

 

13:13

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале Александровку, Трудовски, Старомихајловку и Еленовку у околини Доњецка, Зајцево и Озреновку у околини Горловке, Јасиновату и Докучаевск. Локална администрација Доњецка саопштила је да је током ноћног гранатирања оштећено минимум 13 кућа и гасовод.

Тагови: ; ;