Немачки медији жестоко су напали лидера Опозиционе левице у немачком парламенту Сару Вагенкнехт због интервјуа телевизији РТ у којем је Вагенкнехт критиковала немачку канцеларку Алгелу Меркел.

 

sara

 

Жестоки коментари поводом њеног наступа могли су се видети у издањима попут Die Welt или Focus, где су скоро сви написани као један образац: интервју РТ-у је непримерен због тога што РТ «наводи воду на воденицу» Путина, који се наводно након избора у САД «бацио на Немачку» где се следеће године организују парламентарни избори.

 

Наводи се и да је интервју спорном каналу изазвао жестоку полемику на друштвеним мрежама.

 

Узгред сама Сара Вагентнехт одговорила је на нападе иронично на свом Фејсбук профилу. Она је РТ назвала «образовним медијем».

 

«Колеге из писаних медија искрено. Ако би политичари давали интервјуе само образовним медијима многи од вас не би били у стању да нађу саговорника за интервју»- написала је она.

 

Међутим стварни разлог напада није сам интервју руском медију него изјава о Меркеловој дата приликом интервјуа.

 

Вагенкнехт је у интервјуу рекла за Меркелову да она не подржава стабилност и да је увек била најспособнији реализатор америчке политике и да јој је основна функција била да признаје америчку хегемонију. Она је изразила оптимизам поводом Трампове победе на изборима у САД и рекла да очекује да ће Трамп променити америчку политику према Русији.

 

 

Тагови: ; ; ;