У 2006. години, Партија «Јединствена Русија», у оквиру комплексног развитка међупартијских веза са земљама Балканског региона, започела је конструктивни дијалог са политичарима из Македоније.

 

zeljeznjak

 

«Наша сарадња са Демократском партијом Срба у Македонији, предвођеном Иваном Стоилковићем, има огроман развојни потенцијал, и служи учвршћивању добросуседских односа између Русије и Македоније, изјавио је заменик секретара Генералног савјета «Јединствене Русије», члан комитета Државне Думе за међународна питања, Сергеј Железњак.

 

«Демократска партија Срба у Македонији активно учествује у развитку регионалне концепције Б4 — војне неутралности четири Балканске државе: Србије, Црне Горе, Македонија, Босне и Херцеговине. Важан корак у промоцији ове иницијативе јесте и учешће наших македонских партнера у Балканској декларацији, чије је потписивање било главни спољнополитички догађај XВ конгреса партија «Јединствена Русија», рекао је Железњак.

 

Железњак је истакао да уважава предлоге македонских колега за развој свеобухватне сарадње и остваривања конкретних корака у привреди, енергетици, области туризма, информатичкој сарадњи, у културној и научној сфери.

 

«Народе наших држава уједињују вишевековне духовне историјске традиције, и ја се надам да ћемо наставити са заједничким напорима за развој пријатељских односа између наших земаља и народа, нагласио је Железњак.

 

Пожелео је Ивану Стоилковићу, Демократској партији Срба у Македонији и њеним политичким партнерима у предизборној коалицији «ЗА БОЉУ МАКЕДОНИЈУ», успех на предстојећим парламентарним изборима у недјељу, 11. децембра.

 

 

РТРС

Тагови: ; ;