Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:34

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходних недељу дана 10603 пута напале територију ДНР. Од тога 3456 пута из тешког наоружања забрањеног споразумом из Минска. Оштећено је укупно 59 стамбених објеката.

 

13:33

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Желтое, Калиново и Фрунзе.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су напали и седам села Тељмановског рејона. Нападали су Луково, Свободное, Дерстово, Таврическое, Николаевку, Григоријевку,  и насеље Запорожец. Под ватром су се нашли и  Саханка, Коминтерново и Лењинское  у Новоазовском рејону. околина Докучаевска, Јасиновате, као и Александровка и Трудовски у околини Доњецка.

 

Данас око 11:30 украјинске снаге су отвориле ватру на околини Доњецке филтерске станице у правцу Јасиновате где је у том момену обнављан далековод. Захваљујући Руском заједничком центру за контролу и координацију помирења непријатељских страна украјинска страна је обуставила паљбу.

Тагови: ; ;