Стефановић: Вук Јеремић лаже да је полиција дошла да га приведе

Полиција није приводила бившег шефа дипломатије Вука Јеремића већ је његовом адвокату уручен позив, а по предмету у вези са околностима смрти двојице гардиста на Топчидеру, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

 

nebojsa-stefanovic, стефановић

 

Стефановић је на конференцији за новинаре у парламенту рекао да очекује да се Јеремић сутра одазове позиву у својству грађанина, пише Танјуг.

 

Како је рекао, полиција је позив уручила по захтеву Вишег тужилаштва у Београду, а по предмету у вези са околностима смрти двојице гардиста на Топчидеру, и адвокату уручила позив за саслушање.

 

„Вук Јеремић лаже да је полиција дошла да га приведе“, рекао је Стефановић и објаснио да су два припадника полиције најуредније дошла да уруче позив Јеремићу, али се он није налазио код куће, те је његова кућна помоћница контактирала адвоката који је дошао и коме је уручен позив.“

 

 

Адвокат је, наводи Стефановић, рекао да Јеремић сутра пре подне може као грађанин да се јави у полицију у вези са позивом.

 

„Дакле, он се не налази у било каквом другом својству, осим као грађанин. Полицајци су уручили позив у складу са законом, адвокату, и очекујем да се Јеремић сутра појави да би дао изјаву у вези са захтевом Тужилаштва на околности у вези са смрћу двојице гардиста у Топчидеру“, подвукао је министар.

 

 

Стефановић је поновио да нико није привођен, те да полиција није чак ни срела Вука Јеремића већ његовог адвоката.

 

„Не видим шта је ту проблем, закон се једнако односи на све“, рекао је Стефановић и додао да је то рад полиције добар и да очекује да ће се „и сви остали тако понашати и дати сва обавештења“.

 

„Без обзира на то што нисам члан Комисије, али представници МУП-а јесу, очекујем да ће сви дати допринос и рећи све што знају да бисмо могли да истражимо околности и да, због породица, дођемо до истине“, рекао је Стефановић.

 

Јеремић: Добродошлица у Србију – полиција дошла по мене

 

Коментари: