Гојко Раичевић уредник портала Ин4С и председник мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ говорио је за нашу новинску агенцију о протеклим изборима у Црној Гори, увлачењу Црне Горе у НАТО и покушају «државног удара» у тој земљи.

 

«У Црног Гори се власт никада није променила демократским путем у својој историји. Дакле, не причамо о последњем времену, него комплетно о њеној историји. Два пута — у Првом и Другом светском рату, прмена власти је тиме била условљена, а нова власт која ту функцију врши готово три деценије настала је након пада Берлинског зида и она је и данас ту. Они су преузели власт са улице, и таква власт и не очекује да демократским путем буде смењена — мисле да су и као они што су пре њих били, вечно на тој позицији. Избори њима служе само као задовољавање неких марк-позитивних ознака од стране међународне заједнице. Демократија и Црна Гора су два неспојива појма. Дакле, до промена, које су биле за очекивати након демонстрација прошле године, није дошло, а било је реално да дође до смене власти.  Онда су на сцену ступили западни партнери преко својих безбедносних служби који су увезли државни удар и тероризам у сарадњи са властима у Црној Гори. Измислили су руске држављане, а заправо се ради, по свим назнакама које ми имамо, о странцима — Немцима, неонацистима, који су били у функцији западних демократија и локалних власти у ЦГ. А идеални су били да се оптуже, пошто је ЦГ кандидат за улазак у НАТО, Руси и Срби. Па тако имамо једну руско-српску акцију где нема ни Руса ни Срба — ради се о српским отпадницима, људима који су се на крају декларисали као заштићени сведоци, и двојици непознатих Руса који су за сада, колико ја схватам, непознати и руским властима.»

 

 

«Црногорска обала и део сиријске обале су једини део на Медитерану који није под потпуном контролом НАТО-а. И журба је да ова власт уведе Црну Гору у НАТО јер то ниједна друга, нереално је очекивати, не да може да уради, а са друге стране имамо промене након недавних избора у САД, тако да партнери у НАТО-у нису баш сигурни каква ће бити Трампова реакција. А ја и даље желим да верујем да ће се нешто десити и да Црна Гора неће постати део НАТО-а.»

 

 

«У процентима про и контра НАТО осцилације су плус/минус четири процента — у старту се знало од 1999. до данас да је Црна Гора антинато држава — тако да је процена да је око неких 35% становника Црне Горе за НАТО.»

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;