Сиријска армија води жестоке борбе у предграђу против џихадиста који су јуче започели пробој. Очајнички покушај терориста да зауставе војну иницијативу на Палмиру јуче је пропао, а сиријска војска је прешла у контранапад. У овом тренутку се воде жестоке борбе на прилазима граду против терориста «исламске државе» којима је стигло појачање из правца Раке.

 

Сирија: Зашто «Исламска држава» поново напада Палмиру

 

 

Руска авијација врши интензивне ударе по позицијама терориста. Из руског Центра за примирје зараћених страна потврђују да бомбардери не дејствују по стамбеним квартовима Палмире већ искључиво изван града, а да су становници Палмире евакуисани из града.

 

Више од 4000 терориста покушава нову офанзиву на Палмиру, користећи оклопну технику коју су пребацили из Деир-ез-Зор, кажу у центру.

 

Како преноси Тасс, Барази је прецизирао да су се владине милиције и снаге сиријске војске повукле из централних делова Палмире на положаје у предграђима.

 

„Војска користи сва средства да спречи терористе да остану у Палмири”, рекао је Барази.

 

 

Према његовим речима, то је била одлука војне команде, пошто су терористи ИД организовали масивни напад на Палмиру из више праваца.

 

„Сиријска војска пружа жесток отпор и наноси тешке губитке терористима ИД”, рекао је он.

 

 

Сиријска државна агенција САНА пренела је, позивајући се на неименоване војне изворе, да је ИД добила појачање из своје де факто „престонице” Раке, на истоку земље, што јој је омогућило да крене у напад великим снагама на контролне пунктове око Палмире.

 

 

 

 

Ката и Ирена

 

Тагови: ; ;