Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:37

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходног дана увећале, скоро дупло број напада на територију ДНР. За претходна 24 сата напали су 2903 пута територију ДНР. Под ватром украјинских окупатора су се нашли  насељаТрудовские, Александровка, Старомихајловка западно од Доњецка, Еленовка југо-западно од Доњецка, Зајцево код Горловке, села Новя Таврија, Григоровка Тељмановског рејона, Саханка, Лењинское, Коминтерново, Набережное Новоазовског рејона на југу ДНР, као и  Васиљевка  Јасиноватског рејона.

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана два пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Желтое и Калиново. Губитака на срећу није било.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге нападале су околину Докучаевска, као и Спартак, Старомихајловку и Трудовски у околини Доњецка. Током напада оштећено је седам кућа.

 

Под ватром су се нашла и насеља Саханка, Лењинское, Октобар и Коминтерново на југу ДНР, Еленовка, Зајцево и пункт Мајорск у околини Горловке као и Јасиновата са околином. У Саханки су уништени једна кућа и школа.

 

 

Тагови: ; ;