Протест војних и полицијских синдиката одржан је испред зграде Владе Србије у Немањиној улици. На акцији је присутно око хиљаду људи.

 

Председник синдиката полиција Вељко Мијаиловић се први обратио присутнима, скренувши пажњу на проблеме у полицији и обећана новчана средства која нису испоштована.

 

На протесту је речено да припадници полиције и војске нису дошли да би „подржали плаве, жуте или зелене јер су сви исти“, али је речено и да је ово политички скуп јер су политичари упропастили војску и хушкали полицајце „на њихове хулигане“, преноси Ослобођење.

 

Војни синдикат Србије је раније, крајем новембра одржао протест у Београду због тешког социјалног и материјалног положаја припадника Војске. Са протеста су оптужили Генералштаб и Министарство одбране да су својим неодговорним потезима урушили способност оружаних снага и само ове године је због тога око 1000 људи напустило војску.

 

Скуп је изазвао контраверзне реакције, СНП „Наши“ огласило се саопштењем, истакавши да је то «невиђена бруком и срамотом и угрожавање сигурности државе, због које одговорни морају да сносе последице».

Тагови: ; ; ;