«Кад неко тражи резолуцију о «геноцидности» српског народа, кад неко хоће да угрози наш територијални интегритет, призна Косово или прими Косово у неку организацију, кога првог могу да зовем?», питао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић новинаре у конференцијској сали.

 

121799_dacic-i-lavrov_f
фото: Танјуг

 

 

Дачић је рекао да су за њега причали да је руски министар спољних послова, па ће се сада вероватно наћи и они који ће ничим изазвани нападати његов састанак са Лавровом.

 

 

„Али сваком Србину желим да кажем да кад је српски народ у опасности, кад неко тражи резолуцију о геноцидности српског народа, кад неко хоће да угрози наш територијални интегритет, призна Косово или прими Косово у неку организацију, кога првог могу да зовем? Лепо сте одговорили.

Идем и код другог сутура увече, кинески минситар спољних послова.

Волео бих да Керија могу да позовем и кажем да је Србија угрожена али како да га зовем кад је Нуладнова рекла да су 20 година улагали у независност Косова или Лондон, а они предлажу резолуцију против српског народа. Ја не да нећу да будем антирус, нећу да будем анти Србин јер је то у нашем интересу. И баш зато су наши односи кристално јасни. Ми једни друге не лажемо и не вршимо притисак. Никад нисам чуо од њих да је било ко од њих ишта рекао на тему зашто Србија иде у ЕУ», закључио је Дачић.

 

 

 

 

Извор

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;