Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

19:38

 

Седмочлана новинарска група нашла се данас под ватром украјинских нациста у насељу Саханка. Под ватром се нашао и портпарол Министарства одбране ДНР Едуард Басурин. Новинарску екипу чинили су представници руских НТВ, 1 канала, 5 канала као и тв Русија и медија из ДНР Јунион и Оплот. Нацисти су напали ово насеље непосредно након што су ово место напустили представници мисије ОЕБС.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1151 пут напале територију ДНР. Нападали су Зајцево у околини Горловке, Трудовски, Старомихајловку и Волво Центар у околини Доњецка, Јасиновату, као и насеља Джержинское, Саханку, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

13:04

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново и Марјевка. Губитака на срећу није било.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале Зајцево у околини Горловке, Старомихајловку, Трудовски и Волво Центар у околини Доњецка, Јасиновату, Лењинское и Саханку на југу ДНР.

 

Данас око 11:20 украјинске снаге су поново напале насеље Саханка на југу ДНР. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Јутрос око 07:0о украјинске снаге су напале контролно пропусни пункт Александровка између ДНР и Украјине. Информација о жртвама нема.

Тагови: ; ;