Министар безбедности БиХ Драган Мектић је на седници Одбора за безбедност Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци изјавио да се о тероризму у БиХ мора говорити транспарентно, а не на начин да се ствари гурају под тепих.

 

narodna-skupstina-rs-1

 

У Бањалуци се одржава седница Одбора за безбедност Народне скупштине Републике Српске, уз учешће надлежних представника БиХ и Србије, о теми «Борба против тероризма, организованог и најтежих облика привредног криминала и корупције — сарадња и заједничко деловање надлежних органа и институција», преноси Кликс.

 

Разматра се како спречити терористичке нападе, организован криминал и корупцију, а званичници су упозорили да очекују да ће се грађани који су се прикључили Исламској држави ускоро вратити кући и представљати претњу и за земљу и друге делове Европе, наводи АП.

 

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач рекао је, након првог панела који се односи на борбу против тероризма, да су сви терористички акти у БиХ везани за вехабијско-селефијски покрет и да њихова верска учења никада нису била типична за БиХ, наводи Кликс.

 

Министар безбедности БиХ Драган Мектић је навео да се 226 држављана БиХ прикључило Исламској држави у Сирији или Ираку, да је 65 погинуло, а 46 се вратило.

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;