ВМРО-ДПМНЕ прогласио победу са око 20.000 гласова разлике. «Хвала Македонијо», рекао је Влатко Горчев из те партије, јавља Плусинфо.

 

У овом моменту опозиција има мандат предности у односу на ВМРО-ДПМНЕ, изјавио лидер СДСМ Зоран Заев. Челници СДСМ-а изашли испред Владе а Заев је рекао да су дошли да прославе победу јер су ту трајале и њихове борбе.

nikola-gruevski-makedonija-foto-ap-1432078039-663449

Лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски прогласио је, пола сата иза поноћи, победу своје партије на изборима, истичући да то није победа коалиције коју предводи ВМРО-ДПМНЕ већ победа Републике Македоније.

 

Ово је наша десета изборна победа, рекао је Никола Груевски и посебно се захвалио грађанима који су гласали за ВМРО-ДПМНЕ. Честитао је свим грађанима на «успешно спроведеним изборима».

 

«Радићемо да оправдамо ову подршку. Захваљујем се свим гласачима у општинама где смо победили, али и свима онима који су гласали у општинама где нисмо победили», рекао је лидер ВМРО-ДПМНЕ.

Према његовим речима, следи процес формирања владајуће коалиције и Владе.

 

«Криза мора да се заврши и Македонија да иде напред. То је наш главни циљ. ВМРО-ДПМНЕ и наша коалиција увек ће бити са народом и радити у корист државе и националних интереса», рекао је Груевски.

Извор РТС

Тагови: ; ;