Окупација Палмире наноси штету угледу целокупног човечанства, односно онима који седе и не чине ништа, а не Русији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

 

песков

 

Све то што се дешава око Палмире још једном говори о актуелности претње која долази од стране терористичке организације ИСИЛ, док Русија наставља да ради све како би се супротставила међународном тероризму и пружила помоћ Сирији. Истакао је и да Кремљ рачуна на то да ће у најскоријој будућности сви контранапади ИСИЛ-а на Палмиру бити заустављени.

 

„То што се дешава у Палмири још једном говори о томе колико је озбиљна претња која долази од ИСИЛ-а. Ми са жаљењем морамо да констатујемо да још увек није могуће у потпуности неутралисати такве офанзивне операције“, -рекао је Песков.

 

Он се такође осврнуо и на операцију ослобађања ирачког Мосула рекавши да она терористима омогућава да стварају веће групације у Сирији помоћу којих би спроводили офанзиве.

„Операција у Мосулу истерује терористе из тог града и на тај начин се формирају веће групације у Сирији које се могу користити за спровођење офанзиве“, — рекао је он. Огласила се и председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко која је истакла да нема речи о учешћу руских војника у копненој операцији у Сирији.

 

Спутник

Тагови: ; ;