3. новембар, 2016 око 22:00 припадници саобраћајне полиције МУП-а ЛНР у улици Буденог у Луганску зауставили су службено возило Међународног комитета Црвеног крста, марке «Рено дастер», беле боје и регистарских ознака  г.н. 901541 којим је управљао делегат МКЦК у Луганску и француски држављанин Забулајев Максим рођен 03.04.1980 године. Он је управљао возилом у видно алкохолисаном стању. Припадници саобраћајне полиције одвели су Забулајева на испитивање код нарколошког диспанзера у Луганску. Након теста лекари су установили тровање алкохолом код Забулајева код кога је пронађено 0.63 промила алкохола у крви.

 

На основу медицинске анализе припадници саобраћајне полиције написали су пријаву на основу Чл.1 Ст 12,8 Административног кодекса ЛНР (вожње у пијаном стању) против М. Забулајева и службени аутомобил МКЦК марке «Рено дастер», беле боје и регистарских ознака  г.н. 901541 поставили на казнени простор.

 

18.11.2016 године Жовтневски регионални суд Луганска прогласио је М. Забулајева кривим за административни прекршај предвиђен Чл. 1 Ст. 12.8 Административног кодекса ЛНР, на основу кога му је одређена новчана казна од 15000 рубаља без изрицања мере Забрана управљања моторним возилом.

 

Почетком децембра Максим Забулајев напустио је територију ЛНР и вратио се кући у Француску. Свом блиском окружењу саопштио је да руководство МКЦК планира да га постави за шефа регионалне канцеларије МКЦК у Одеси.

Тагови: ;