Министарство одбране Руске Федерације је, након што је војска Сирије ослободила источни Алеп, добило прилику да упореди објаве западних медија о ситуацији у граду са стварним стањем на терену. Закључак не иде у корист новинарске професије.

 

1

 

 

«Овде нигде не постоји «опозиција», «локални савети» или, тако омиљена у Лондону и другим престоницама, склоништа хуманитараца. Нема ни носиоца западних вредности као што су «Бели шлемови», «Удружења лекара» или «Заштитника људских права». У источном Алепу их једноставно није било», рекао је званични представник Министарства одбране Руске Федерације генерал-мајор Игор Конашенков.

 

2

 

Где су сви ти људи који стално јављају свету о «страхотама Алепа» и моле за примирје да би коначно камиони УН, након што су се негде заглавили 10-15 дана, могли да стигну у источни Алеп и донесу хуманитарну помоћ деци коју на рукама спасавају јаки људи са белим кацигама? Сви ови «миротворци» и «спасиоци» су као у земљу пропали.

 

8

 

А камиона УН нема. Из безбедносних разлога.

 

3

 

«Сви наши позиви западним колегама и међународним организацијама да пошаљу хуманитарну помоћ људима избеглим из терористичке енклаве Алеп су остали без одговора. Уместо да помогну, ћутали су или су се изговарали имагинарним безбедносним претњама. А дотурање помоћи у источни Алеп, који је био под контролом терориста, није доводио у опасност било кога у Лондону, Паризу, Берлину или Вашингтону», закључио је генерал Конашенков.

 

4

 

Још једну вест су донели деминери Међународног центра за разминирање. Током испитивања ослобођених подручја источног Алепа, нису могли да пронађу ни једну школу која је остала у функцији и ни једну болницу у којој су се лечили људи.

 

7

 

«Све су коришћене као штабови, терористички пунктови, шеријатски судови или складишта муниције и радионице за израду ракета», рекао је новинарима Конашенков.

 

5

 

Ослобађање Алепа није само најуспешнија војна операција сиријске војске крајње неопходна самој Сирији. Ово је крај уметничког серијала који су направили терористи за људе на западу, који су месецима гледали ТВ грицкајући кокице.

 

6

 

Нема сумње да ће продуценти и медији, направивши од «Белих шлемова» храбре јунаке који «спасавају» сиријске девојчице и дечаке од бомби војске Сирије, ускоро почети нови шоу негде другде.

 

Ката

 

Тагови: ; ;