Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:32

 

Локална администрација Горловке саопштила је да су украјинске снаге пуцале на аутобус на пункту Мајорск током провере докумената. Администрација је саопштила да је путник који је био рањен том приликом преминуо од последица рањавања.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 864 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Александровку, Трудовски, аеродром, Јасное, Јасиновату, Саханку, Коминтерново, Октобар и Лењинское. Током напада погинуо је један војник ДНР.

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана два пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново и споменика Кнезу Игору. Губитака није било.

 

Од 18:00 до 02:00 украјинске снаге су нападале Трудовски, Александровку и Спартак и аеродром  у околини Доњецка, Зајцево у околини Горловке, Јасное у околини Докучаевска, Јасиновату, као и насеља Саханка, Лењинское, Коминтерново и Октобар у Новоазовском рејону.

 

Јутрос око 10:00 украјинске снаге су отвориле ватру на путнички аутобус на контролно-пропусном пункту Мајорск код Горловке. Том приликом један путник је погинуо а други је рањен. Аутобус је саобраћао на релацији Мајорск- Артјомовск.

 

Тагови: ; ;