Члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић оценио је данас да страх Хрватске испољен у блокади Поглавља 26 о образовању и култури у преговорима са ЕУ представља доказ да Србија постаје модерна и угледна држава која је главно сидро стабилности трусног балканског региона.

 

selakovic_620x0

 

«Очигледан страх хрватских званичника испољен у блокади Поглавља 26, без и једног валидног аргумента, више је него јасан знак да Србија постаје модерна и уређена држава, која има међународни углед и поштовање, и представља главно сидро стабилности трусног балканског региона», навео је Селаковић поводом последњих напада хрватске јавности на председника Владе Србије Александра Вучића.

Селаковић је рекао да таква Србија више никада неће дозволити понижавање, нити трпети да њом манипулишу такозвани проевропски суседи, којима сметају српске чоколадице, у чијој се земљи разбијају ћириличке табле, величају фашисти и терористи, а протерани Срби никада више не смеју да се врате на своја огњишта.

Према његовим речима, ако су то параметри поштовања различитости и права националних мањина, онда је Србија задовољна што није отворила Поглавље 26.

Селаковић је додао да апсолутно подржава потез председника СНС Александра Вучића којим је нагласио да о судбини Србије сигурно никада неће одлучивати једна Хрватска.

«Апсолутно подржавам потез председника Вучића, не знајући да ли ће и када бити отворено Поглавље 26, али знајући две ствари: прво, да ће Србија и даље наставити да се модернизује и мења у правом смеру, и друго, да о судбини Србије сигурно никада неће одлучивати једна Хрватска, докле год је Александар Вучић њен први човек», навео је Селаковић

Он је навео да сматра да из Хрватске увек, када нема аргументе и када не може да одговори на чињенице које недвосмислено говоре у прилог Србији и успеху њених реформи, проговоре њени историјски комплекси и проблем који она има са самом собом и са својом прошлошћу.

«Ово је још једном потврђено бруталним нападима на председника Владе Србије и председника Српске напредне странке Александра Вучића, што само доказује да јака Србија и политика стабилности и помирења, коју Вучић води, није нешто што одговара Хрватској».

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;