Бивши црногорски Премијер Мило Ђукановић каже да он заступа искључиво интересе Црне Горе. На тај начин је одбацио критике Министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, који је рекао да је Ђукановић прекршио обећања и издао Русију.

 

1

 

„Министру спољних послова Русије, као представнику велике земље, можда је дозвољено да даје и мало бахатије изјаве, али ми морамо да водимо рачуна о виталним интересима наших грађана“, рекао је Ђукановић на снимању специјалног издања регионалне информативне емисије „Окружење“.

 

Ђукановић је рекао да нема никакву потребу да објашњава да он заступа интересе Црне Горе, те да једино њих и може да „изда“.

 

„Моји интереси и све моје обавезе су оне које сам преузео на изборима у Црној Гори и одговорно се понашам према њима“, рекао је он, додајући да је Русија увек имала приговор на проширење НАТО, али не због тога што је Црна Гора велика опасност већ због глобалног захлађења односа, у чему се Црна Гора нашла на линији ватре.

 

„То није поколебало нашу одлучност. Имамо поштовање према традицији и односима са Русијом, али предузимамо кораке који су у нашем интересу, а то су европске и евроатлантске интеграције“, рекао је Ђукановић, а пренео Танјуг.

 

Ката

Тагови: ; ;