Власти сиријског председника Башара ел Асада представаљу мање зло од исламског тероризма, оценио је чешки председник Милош Земан, чија је земља једина чланица ЕУ која је задржала своју амбасаду у Дамаску.

milos-zeman

«Политика није између добра и зла, већ избор између мањег зла. Сматрам да је Асад мање зло од исламског тероризма», рекао је Земан у Лисабону где се налази у званичној посети

 

Коментаришући наставак напада сиријских снага на последња упоришта побуњеника у Алепу, Земан је рекао да нико не сматра да је Асад идеалан али «треба бити свестан са чим се он суочава».

 

«Такозвани сиријски либерали седе по канцеларијама у Њујорку и Паризу и нема их на бојном пољу. Тамо се налазе Исламска држава, Ал Каида и други исламски екстремисти», додао је председник Чешке.

 

У сиријском граду Алепу, где је у среду ујутру настављено бомбардовање после вишечасовне паузе током које је требало да се из града евакуишу цивили и побуњеници, влада страх међу становништвом.

 

Убрзо после суспендовања споразума о евакуацији цивила, који су одобриле Москва и Анкара, настављени су напади на последња упоришта побуњеника због чега становници страхују од «поновног пакла рата».

 

 

 

Тагови: ; ;