Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић оценио је да заједничке оружане вежбе са Руском Федерацијом, са земљама ЕУ са чланицама НАТО-а, могу да буду опасност само онима који заиста недовољно посвећују пажње процени стања и ситуације.

vezba-slovensko-bratstvo-2016

 

У интервјуу за Спутњик, генерал Диковић је рекао да не зна на основу чега било ко може да процени да било која вежба Војске Србије са оружаним снагама било које земље може представљати опасност за неког другог. То су проблеми првенствено тих земаља, или људи који износе таква тумачења.

 

«Рекао бих да данас Србија не представља никакву опасност никоме у региону», рекао је Диковић.

 

Према његовим речима, Србија је окружена земљама НАТО и било би лепо да се ствари посматрају и мало другачије.

 

slovensko-bratstvo-vojna-vezba-rusi-belorusi-srbi-vojnici-desant-aerodrom-1478166387-1026907

 

«Да ли смо можда безбеднији због тога што смо окружени земљама НАТО-а. Требало би да је тако. Апсолутно», додао је Диковић.

 

На питање да пркоментарише наводни документ НАТО о којем је јуче писао хрватски Вечерњи лист у којем се наводи да је НАТО спреман да интервенише на западном Балкану, Диковић каже да то не би коментарисао, јер мисли да званична саопштења у том смислу нису ишла.

 

«Не знам зашто би НАТО био спреман да нас бомбардује. Опет су то можда неке произвољне оцене које имају неки сасвим други циљ. Лично сматрам да НАТО неће поновити грешку из 1999. године и да неће никад више бомбардовати Србију. Признаће они ту грешку, сигуран сам да ће их на то јасно усмерити стање у датом тренутку,» оценио је Диковић.

 

РТС

 

 

 

Тагови: ;