Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:44

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1243 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, аеродром, Спартак, Жабичево, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату, Докучаевск, насеље Лебјажје у околини Макејевке, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново у Новоазовском рејону. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

13:33

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана 2 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново и споменика Кнезу Игору. Губитака није било.

 

Од 18:00 током претходне ноћи украјинске снаге су нападале територију бившег аеродрома, Спартак, Жабичево, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, индустријску зону Јасиновате, Докучаевск, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.Током напада оштећене су две куће.

Тагови: ; ;