Постоје индиције да ће шест авиона Миг-29 из Русије, који се набављају за потребе Војске Србије, стићи већ у марту идуће године, а најављено је и да ће бити набављено и тринаест хеликоптера за потребе оружаних снага и полиције.

 

Vojska Srbije VS Vazduhoplovstvo i Protivvazduhoplovna Odbrana ViPVO  MiG-29   foto: Salinger Igor / Aermedia.com ISKLJUCIVO ZA INTERNET UPOTREBU MO / VS! PO POTREBI TRAZITI FOTOGRAFIJU U PUNOJ REZOLUCIJI salinger@tehnicom.net 064/4408880 RSD racun 265-0000000769640-75 Raiffeisenbank a.d., Beograd

 

Премијер Србије је новинарима у Скупштини Србије рекао да ће више детаља о томе када стижу Мигови бити познато након што у Москви буде потписан уговор.

 

Такође је план да се набави шест наоружаних транспортних хеликоптера за потребе специјалних снага. Три ће бити за потребе Министарства унутрашњих послова, а четири ће бити донација.

 

Министар одбране Србије је потврдио да ће донација шест ловачких авиона Миг-29 бити предмет разговора током посете Премијера Србије Русији 21 децембра, преноси Бета.

 

„Услови и даља модернизација и развој тих авиона као и наше ловачке авијације зависиће од тих договора са Руском Федерацијом“, рекао је Ђорђевић након потписивања Уговора о донацији Директората цивилног ваздухопловства за набавку опреме за хеликоптере.

 

Ката

Тагови: ; ;