Председник Савета Скупштине народа Русије Светлана Смирнова данас је чланове Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону упознала о формирању Међународне скупштине народа Евроазије, чији ће први конгрес бити одржан у мају наредне године.

 

skupstina-srbije

 

Она је рекла да ту скупштину чине државе чланице Евроазијске економске уније, као и друге државе заинтересоване за сарадњу на евроазијском простору, међу којима је и Србија, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

 

«Желимо да Србија, као земља братског народа православне вере, буде центар где ће се говорити о евроазијским интеграцијама на Балкану», истакла је Смирнова.

 

Скупштина народа Русије потписала је и споразум о сарадњи са хуманитарном организацијом «Наша Србија», са идејом промовисања евроазијских интеграција и развоја пријатељства међу народима.

 

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Иван Костић представио је делокруг рада Одбора и додао да у Русији тренутно живи 20.000 држављана Србије.

 

Он је позвао представнике Скупштине народа Русије да у свој рад укључе и Србе, посебно имајући у виду да руска држава цени различитости.

 

Костић је додао да су политичари у Србији данас веома свесни значаја евроазијског економског простора и изразио наду да ће Србија прихватити позив да буде придружени члан Евроазијске економске уније.

 

На састанку Одбора било је речи о иницијативи за поновно отварање српске школе у Москви, те унапређењу научне и културне сарадње Србије и Русије.

Тагови: