Упорни покушаји западних медија да свету прикажу хуманитарну катастрофу у Алепу.

 

Цивили који се појављују у ударним терминима масовних медија и извештавају о катастрофалној ситуацији у Алепу, уз обавезну поруку да је то можда њихово последње јављање, су заправо режисери и блогери, што се може веома лако и брзо утврдити претрагом на друштвеним мрежама, пише РТ.

 

Приче су им добро усклађене и сваки пут исте — да се у Алепу се дешава геноцид, да Асадове снаге убијају од града до града — без заробљеника, да сиријски побуњеници гледају храбро смрти у очи док их бомбардују сиријске и руске снаге, да је ситуација катастрофална и вероватно се последњи пут јављају из Алепа… Медији их једног дана представљају као цивиле којима живот виси о концу, а већ наредног се могу видети како дају интервјуе за Си-Ен-Ен, Би-Би-Си и Ал Џазиру, и све то у ударном термину.

 

РТ није нашао ништа што би могло да укаже на то да су они — како их масовни медији представљају — цивили који су изложени «непрекидом бомбардовању и гранатирању од стране сиријских и руских снага». Они су заправо блогери и независни филмски режисери који се на Твитеру и другим друштвеним мрежама јавно залажу за исту ствар као и такозвани сиријски побуњеници.

 

tsivili

 

Недавно је Си-Ен-Ен интервјуисао једног од њих Балила Абдула Кариму — аутора документарних филмова и новинара који је у источном Алепу увек имао пристум такозваним сиријским побуњеницима, па чак и њиховом новом лидеру Абију ел Абду. Пре само три дана, интервјуисао је новог лидера побуњеника.

 

rezhiser

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;