Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

21:03

 

Вечерас око 18:45 украјинске снаге су поново отвориле ватру на контролно пропусни пункт Мајорск у околини Горловке. У том моменту пункт је био отворен и на њему су били цивили који су покушавали да пређу границу.

19:34

 

Око 19:00 локална администрација Саханке саопштила је да украјински нацисти од раног јутра нападају ово насеље. Напади не престају ни у овом моменту.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходних недељу дана 9041 пут напале територију ДНР, од тога 2733 пут из тешког наоружања забрањеног споразумом из Минска. За претходних недељу дана страдало је 17 стамбених објеката.

13:37

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Желтое и споменика Кнезу Игору. Губитака није  било.

 

Од 18:00 до 01:00 украјински нацисти су нападали територију ДНР. Ватру су отварали на Спартак, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, индустијску зону Јасиновате, као и Саханку, Лењинское и Коминтерново у Новоазовском рејону.

 

Јутрос око 08:30 украјински нацисти поново су напали насеље Саханка на југу ДНР.

Тагови: ; ;