За пораз на председничким изборима у САД, демократска кандидаткиња Хилари Клинтон окривила је «руско хаковање», тврдећи да је то део дуготрајне стратегије руског председника Владимира Путина да дискредитује основна начела америчких власти.

 

 

Хилари Клинтон је рекла да је «сам Владимир Путин руководио тајним хакерским нападима» против америчког изборног система и америчке демократије, «јер очигледно гаји анимозитет» према њој.

 

Према њеним речима, руско мешање у изборни ток у САД представља Путинову «личну освету» за њене оптужбе изречене 2011. када је била америчка државна секретарка и када је оптужила Русију за неправилности и намештање резултата парламентарних избора у тој земљи.

 

Одлазећи амерички председник Барак Обама истакао је да ће САД предузети мере против Русије због њеног мешања у изборе, што Кремљ демантује.

 

Обама је у интервјуу за Ен-Пи-Ар њуз рекао да ће САД «предузети акције» против сваке владе која се меша у унутрашња питања земље.

 

Изабрани председник САД Доналд Трамп описао је недавно закључак Централне обавештајне агенције (ЦИА) да је Русија умешана у америчке председничке изборе као «смешан», наводећи да демократе то користе као «још један изговор» за изборни пораз Хилари Клинтон.

 

ЦИА је прошле недеље закључила с «великим уверењем» да је Русија интервенисала на овогодишњим америчким председничким изборима како би Трамп победио.

 

 

«Руси су то учинили»: На друштвеним мрежама се појавио нови мим који одговара западној хистерији

 

 

 
(РТС/БЕТА)

Тагови: ; ; ;