Председник Србије Томислав Николић рекао је да је са премијером Александром Вучићем разговарао о захтеву руске стране у вези са статусом особља у српско-руском хуманитарном центру и да ће одлуку о томе донети Влада, али да он лично сматра да запослене у том центру треба третирати као припраднике других организација који се баве сличним делатностима.

 

Председник Србије Томислав Николић: Интервју за руску тв Цариград

 

Договорено је да Влада Србије истражи права и обавезе државе према хуманитарним центрима и њиховом особљу и после тога донесе одлуку, рекао је Томислав Николић за Политику.

 

«Премијер Александар Вучић и ја разговарали смо о захтеву руске стране у погледу статуса и третмана особља ангажованог у Српско-руском хуманитарном центру у Нишу. Договорено је да Влада Србије истражи упоредно сва права и обавезе државе према хуманитарним центрима и њиховом особљу и након тога донесе исправну одлуку, у интересу Србије», рекао је Николић.

 

 

Николић не види разлога зашто запослени у том центру не би имали исти третман као запослени у другим сличним организацијама.

 

«Лично сматрам да, ако су активности центра заиста искључиво хуманитарне, не постоји ниједна препрека да запослене не третирамо као и припаднике других организација које се баве сродном делатношћу», рекао је председник Србије.

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ;