Обамина администрација тврди, да је Владимир Путин лично одобрио «хаковање» имејл налога функционера Демократске странке уочи председничких избора у САД, и да је «чињеница» да су ти поступци помогли кампањи Доналда Трaмпа. Бела кућа је такође напала и Трампа, рекавши да је морао знати за руско мешање.

czxowjaxuaayums

Никакви докази  ни за једну од ових тврдњи,  нису понуђени. Овакве тврдње без основа само још више  узбуркавају ионако непријатан прелазак  са  осмогодишње владавине  демократа на нову републиканску администрацију с Трампом на челу. Тврдње о руском мешању у изборе су појачале већ јаке тензије између Вашингтона и Москве због Сирије, Украјине и низа других неслагања.

 

«Само су највиши руски званичници могли одобрити те активности», рекао је портпарол Беле куће Џош Ернест, понављајући речи из октобарске обавештајне процене САД.

 

Заменик Обаминог саветника за националну безбедност, Бен Роудс, отишао је још даље, рекавши да је  Путин одговоран за те поступке руске државе.

 

Кремљ је глатко одбацио тврдњу о умешаности Путина, а његов портпарол Дмитриј Песков је у четвртак изјавио  да је то «смешна глупост».

Извор Танјуг

Тагови: ; ;