Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

23:04

 

Поводом данашњег покушаја украјинске војске да изврши пробој на територију ЛНР Народна милиција ЛНР саопштила је да је командни састав 54 бригаде украјинске војске који је издао наредбу за напад био под дејством алкохола. Украјинске снаге су покушале данас из насеља градског типа Луганское да изврше пробој у насеље Калиновка недалеко од Дебаљцева. Народна милиција успела је да одбије напад и том приликом рањена су два припадника Народне милиције док се још двојица воде као нестали.

19:40

 

Јутрос од 10:00 до 15:00 украјинске снаге су нападале насеља Лењинское, Саханка и Безименое на југу ДНР. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 960 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горковке, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату, Докучаевск као и насеља Безименое, Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

 

Током сукоба са украјинским снагама у рејону Калиновке рањена су два припадника Народне милиције ЛНР док су губици непријатеља у овом моменту минимум 10 погинулих и 20 рањених.

 

Око 17:50 украјинске снаге су покушале да изврше упад у насеље Калиновка недалеко од  Дебаљцева. Народна милиција ЛНР саопштила је да је напад одбијен, да су украјинске снаге претрпеле значајније губитке . У овом моменту борбе се и даље воде.

 

 

 

13:14

 

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана пет пута напале позиције Народне милиције у подручју споменика Кнезу Игору и насеља Калиново. Губитака није било.

 

Синоћ око 22:00 украјински нацисти нападали су Александровку у околини Доњецка као и насеље Набережное на југу ДНР у Новоазовском рејону.

Тагови: ; ;