Маса од више хиљада људи је шетала улицама Лондона и узвикивала «Алаху Акбар» уз говор преко звучника Азима Курешија, шефа организације CAGE из Лондона који се бави заштитом жртава рата против тероризма. Један од вођа ове организације је и Моазам Бег, бивши затвореник у Гвантанаму, пише Русская Весна, позивајући се на The Daily Mail.

 

Ова организација је оптужена за екстремизам.

 

 

Проблем није у самом митингу, већ у чињеници да су демонстранти носили заставу «исламске државе», терористичке организације која је одговорна за смрт и рањавање стотине хиљада цивила и за хиљаде терористичких напада широм света.

 

Дакле, у главном граду државе, која је чланица западне коалиције за борбу против тероризма, брадати мушкарци са заставама ИГИЛ, коју већина цивилизованих народа признаје за терористичку организацију, митингују испред амбасаде Сирије, земље коју Влада у Лондону званично не признаје.

 

 

На транспарентима која протестанти носе пише «Муслиманска војска долази! Не бојте се! Победа је близу!».

 

 

«Пуно је Вехабија овде. Драго ми је што не живим ни близу тих силеџија», рекла је једна жена. Међутим, може се показати да је њена радост преурањена.

 

 

 

«Мирни демонстранти» носе црне заставе са белим словима, заставе Дар ал-Харб (Земља рата) и беле заставе-транспаренте Дар-ал Ислам (Земља победе ислама). И «земља рата» и «земља ислама» је данас цела Британија.

 

 

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;