Неке Британце већ је издало стрпљење због просипања пропаганде са ТВ екрана поводом Сирије.

 

 

Познати британски новинар и писац Питер Хиченс написао је у «Дејли мејлу» огорчен чланак поводом лажи који се западним гледаоцима показују у вези Алепа. Ово је крик из срца! Посебно препоручујем његово пирење међу вашим пријатељима и познаницима који говоре енглески језик.

 

Посебно пише:

 

«Последњих неколико дана били смо бомбардовани шареним информацијама из источног дела Алепа, написаним од стране људи из Бејрута (180 миља далеко од Алепа) или из Лондона (2100 миља). Извор ових информација су такозвани «активисти». Ко су они? Колико ја знам током прошле недеље у источном Алепу није било ни једног државног репортера из било које западне новинске агенције. Ни једног!»- написао је Хиченс у свом чланку.

 

Даље он говори о терористичкој природи такозваних «умерених побуњеника» где је такође огорчен.

 

«Из разлога које је веома тешко разумети или изговорити, већина британских медија ове типове из Ал Каиде стидљиво назива «побуњеницима» (Дејвид Камерон их назива «умеренима»). Али да су они били у неком другом делу света нпр у Бирмингему или затвору Белмарш њих би називали екстремистима, терористима, џихадистима…»

 

И на крају Хиченс изводи закључак:

 

«Ових дана, под покровитељством државе, лажи у мојој земљи шири и Би-Би-Си а ја говорим истину гласно колико могу, јер не чујем никог другог ко жели да је каже»

 

Да, досадиле човеку западне «лажне вести».

 

Владимир Корнилов 

Тагови: ; ; ;