Нови командант Заjедничких снага воjске и полициjе ће, на основу Oвлашћења председника Републике, од данас бити бригадни генерал Mиле Jелић, командант 3. бригаде Kопнене воjске.

 

 

Примопредаjа дужности команданта Заjедничких снага обављена jе данас у Нишу, саопштило jе Mинистарство одбране.

Заjедничке снаге Воjске Србиjе и MУП ангажоване су на обезбеђењу државне границе од 22. jула 2016. године.

 

 

Применом различитих метода обезбеђења државне границе, Заjедничке снаге су откриле више од 17.500 миграната коjи су покушали илегално да пређу државну границу док jе у прихватне центре широм Србиjе смештено 1.150 мигранта, истиче се у саопстењу.

У више координираних акциjа, заjедно са надлежним полициjским управама, Заjедничке снаге ухватиле су 112 криjумчара коjи су покушали путничким аутомобилима, комби возилима и пешке, илегално да превезу више од 1.000 миграната на север наше земље.

 

 

Kако се наводи, због промене дела миграторних кретања и новог пута илегалног преласка државних граница и криjумчарења људи, Заjедничке снаге образовале су нови Сектор «Г» у чиjоj надлежности jе спречавање илегалних прелазака и криjумчарења људи на делу државне границе према Републици Црноj Гори.

 

У саопштењу се подсећа да jе од формирања Заjедничких снага њима руководио генерал-маjор Желимир Глишовић, заменик команданта Kопнене воjске.

 

Генерал Глишовић jе руководио радом Kоманде заjедничких снага коjа у свом саставу има представнике релевантних државних органа и командовао Заjедничким снагама воjске и полициjе у захтевноj ситуациjи, обезбеђуjући 464 километра границе ка Бугарскоj и Mакедониjи.

 

 

 

 

анјуг)

Тагови: ; ; ; ; ; ;