Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

23:03

 

Вечерас око 20:00 кијевске снаге су поново покушале да пробију положаје Народне милиције ЛНР. Напади су одбијени.

 

19:37

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да упркос нападима кијевских снага НМ држи ситуацију на дебаљцевском правцу под контролом. Сви напади украјинских снага су одбијени, саопштила је Народна милиција.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1684 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Спартак, Старомихајловку, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату са Васиљевком, као и насеља Сосноское, Лењинское, Октобар, Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 7 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Логвиново, Калиновка и споменика Кнезу Игору.

 

Јутрос око 11:00 кијевски нацисти су поново напали Логвиново и Калиновку у околини Дебаљцева. Напад је извршен из артиљеријског оружја, саопштава Народна милиција ЛНР.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали и околину Доњецка и Горловке. У околини Доњека отварали су ватру на Кијевски и Петровски рејон а у околини Горловке село Молочное где је оштећена зграда фарме свиња. У Петровском рејону оштећена је једна кућа.

 

Јутрос између 09:00 и 10:00 украјинске снаге су отвориле ватру и по насељу Коминтерново на југу ДНР. Том приликом оштећен је далековод.

Тагови: ; ;