Премијер Србије Александар Вучић планира током посете Москви да размотри и могућност куповине ракетних система «Бук», јављају данас руске и српске агенције.

 

 

«Ми ћемо разговарати са Русијом и о одређеним системима ПВО највероватније (БУК) М1 или М2, у зависности од тога који су бољи и исплативији али морамо размотрити и које финансијске инструменте и средства можемо користити», рекао је српски премијер.

 

Посета премијера Србије Александра Вучића Москви планирана је за 21 децембар. Током посете премијер Србије ће се састати са руским министром одбране Сергејом Шојгуом.

 

Такође Вучић је потврдио да ће током посете Москви разговарати о куповини шест борбених авиона МиГ-29, којим би учинили наше небо и наше грађане безбеднијим.

„Преговарамо да узмемо шест авиона, а то би значило да бисмо онда имали у свом ресурсу десет мигова 29. То би значило значајно већу сигурност за грађане у односу на ситуацију коју смо имали до јуче“, подвукао је Вучић.

Премијер је истакао да авионе плаћамо нашим новцем и да је на то поносан.

Поновио је да Србија неће никога да напада, туђе да узима, али да хоће да буде спремна да заштити своју слободу и суверенитет, да буде своја на своме.

Тагови: ; ; ; ;