Слободарска партиjа Aустриjе (ФПO) и странка председника Русиjе Владимира Путина „Jединствена Русиjа“ потписале су данас у Mоскви споразум о заjедничком деловању и сарадњи.

 

 

Из саопстења достављеном Танјугу, произилази да су се ФПO и „Jединствена Русиjа“ договориле о спорвођењу консултациjа и размени информациjа на теме актуелне ситуациjе у Рускоj Федерациjи и Aустриjи, билатералним и међународним односима, економском развоjу, као и о страначким питањима, пише Танјуг.

 

Договорена jе редовна размена делегациjа странака на свим нивоима, као и експертски сусрети.

 

Две стране, како се наводи посебну пажњу посветиће сарадњи младих, жена, образовних, хуманитарних и организациjа цивилног друштва, са циљем jачања приjатељства и обуке младих генерациjа у „духу патриотизма и воље за радом“.

 

фПO, коjа долази из Aустриjе коjа се прикључила санкциjама EУ, и Jединствена Русиjа су се обавезале да ће подржати развоjс арадње приврее, трговине и инвестициjа.

 

Споразум су потписали, испред ФПO лидер Хаjнц Kристиjан Штрахе, а испред „Jединствене Русиjе“ Сергеj Железњак.

 

Иначе, ФПO jе странка коjа jе одувек била против санкциjа EУ против Русиjе и коjа се залаже за добре односе са Mосквом.

 

Лидер Штрахе jе у више наврата указивао да jе штетно по Aустриjу што следи санкциjе, а уjедно и да нема мира и стабилности без сарадње са Русиjом.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;