Један од челника Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић изјавио је данас на саслушању пред специјалним полицијским, истражним тимом да иза покушаја тероризма на изборни дан у Црној Гори стоје «специјализоване службе режима».

 

 

Мандић је саслушан на захтев специјалног тужиоца за организовани криминал Миловоја Катнића, поводом информације коју му је пар дана уочи избора доставио Фронт, а којом је тај опозициони савез тврдио да владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС) планира да «изазове хаос» у изборној ноћи и да за то оптужи ДФ.

Челник ДФ-а је саслушан у својству грађанина, а позив да тужиоцу додатно објасне наводе из информације достављен је још двојици челника Фронта, Небојши Медојевићу и Славену Радуновићу.

Мандић је после саслушања новинарима казао да је специјални тужилац Катнић «пристрасан, наклоњен једној страни — власти» и да «гради представу у јавности о ДФ-у као сумњивом политичком субјекту».

Челници ДФ-а су неколико дана уочи парламентарних избора 16. октобра упозорили тужиоца Катнића да ће «ДПС радити свашта, од куповања гласова до организовања и смишљања терористичких акција».
У ДФ-у сматрају да је реакција Тужилаштва закаснела.

Тужилаштво је раније у истрази о покушају тероризма на изборни дан поменуло једног од челника из ДФ, али до сада није саопштило идентитет тог политичара.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ;