Међународна фудбалска федерација казнила је Фудбалски савез Украјине са 60.000 швајцарских франака због, како је наведено, навијања са дискриминационим карактером на пријатељској утакмици против Србије у Харкову.

 

 

 

 

Није прецизирано, али се претпоставља да је у питању инцидент када је група навијача запалила српску заставу током пријатељске утакмице која је одиграна 15. новембра и завршена победом домаћег тима 2:0.

 

Санкционисани су и ФС Грчке и Босне и Херцеговине због низа инцидената на утакмици (1:1) у Атини у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.

 

Грци су кажњени са 80.000 франака послије транспарента навијача «Нож, жица, Сребреница», а БиХ са 25.000 због изазивања нереда присталица и паљења бакљи.

 

Фифа није имала милости ни према репрезентацијама са Острва јер су обележевале «Дан примирја» у част жртвама Првог светског рата, иако је Енглеској, Велсу, Шкотској, Северној и Републици Ирској забранила политичке поруке.

 

Велшани су на мечу против Србије носили црни флор и на видео биму истакли цвет мака, за шта су кажњени 20.000 франака, док су из сличног разлога санкционисани Енглеска (45.000), Шкотска (20.000), Северна Ирска (15.000) и Република Ирска (5.000) током утакмица у новембру.

Тагови: ;