Aмбасадор Русиjе у Београду Aлександар Чепурин је у писму за медије захвалио данас свима на изразима саучешћа поводом убиства руског амбасадора у Aнкари Aндреjа Kарлова.

 

 

Дубоко сам захвалан свима, ко је изразио и ко наставља са изражавањем саучешћа поводом погибије Андреја Карлова. Захвалан сам свима ко доноси цвеће и свеће код наше Амбасаде.

 

Злочиначко убиство руског амбасадора у Анкари јесте варварство усмерено према даљем ширењу терористичких претњи, које има за циљ подривање нормализације руско-турских односа као и мировног процеса у Сирији. Надамо се да ћемо већ ускоро сазнати ко је водио руку убице.

 

Андреј Генадијевич Карлов је био благ и поштен човек. Више пута видели смо се, а посебно кад је био на челу Конзуларног департамана Министарства иностраних послова Русије. Он је драге воље помагао многим сународницима у иностранству да реше понекад неједноставна питања конзуларног карактера.

 

Узгред речено радио је то увек ефикасно и са душом. Андреј је био поуздани пријатељ и врло добар човек.

 

Светло сећање на њега ће заувек остати у нашим срцима.

 

Захвални смо српском руководству на моменталној реакцији на овај злочин као и на изражавању саучешћа. Посебно нас је дирнуо телефонски позив Председника Владе Александра Вучића одмах након терористичког акта, када је изнео чврсти став Србије и солидарност са Русијом.

 

Трагедија у Анкари је порука свету да је неопходно да се против тероризма бори одлучно и на заједнички начин.

 

Још један пут изражавам огромну захвалност свим нашим пријатељима у Србији.

 

Дирнути смо вашом искреном солидарношћу. Ова солидарност помаже нам да гледамо у будућност са надом.

 

 

 

Амбасадор Александар Чепурин

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;