Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

23:19

 

Портпарол Народне милиције ЛНР Андреј Марочко саопштио је да кијевске снаге ни данас нису престајале са нападима на позиције НМ на подручју Дебаљцева. Он је саопштио да је данас интензитет напада био мањи него претходних дана, али да напади не престају.

 

19:34

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1579 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Озреновку, Михајловку и Широку Балку у околини Горловке, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Јасиновату, Докучаевск, као и насеља Саханка, Коминтерново, Сергејевка и Лењинское на југу ДНР. Током напада рањен је један војник ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 14 пута напале позиције НМ у подручју насеља Лозовое и Калиновка. Током напада погинула су два припадника Народне милиције.

 

Украјински нацисти током претходне ноћи нападали су и ДНР. Под ватром су се нашли околина Доњецка, Горловке, Јасиновате, Докучаевска и насеља на југу ДНР. У околини Докучаевска у насељу Јасное оштећене су две куће као и дечији вртић.

Тагови: ; ;