Возач камиона који је на божићном вашару у Берлину усмртио 12 и повредио педесетак особа је избеглица из Пакистана, који је у Немачку стигао крајем прошле или почетком ове године тзв. балканском рутом, јављају данас немачки медији позивајући се на безбедносне службе, а преноси Бета.

 

 

Лист Билд пише да је возач камиона Навид Б. рођен 1993. и да је највероватније у фебруару балканском рутом као избеглица стигао у Немачку, док јавни сервис наводи да је пакистански избеглица у Немачку стигао крајем 2015. и да је властима већ познат због «ситног криминала», пренела је агенција Хина и навела да је осумњичени већ превезен у Карлсруе где би требало да му буде одређен притвор.

 

Медији преносе и да је у раним јутарњим сатима, одмах након хапшења осумњиченог, неколико стотина метара од места напада, полиција извршила рацију у избегличком смештају на бившем аеродрому Темпелхоф и привела на саслушање неколико млађих мушкараца.

 

Према садашњим сазнањима истраге, како преносе немачки медији, избеглица из Пакистана је у понеђељак током дана отео шлепер пољске регистрације, али засад није познато је ли он убио пољског возача који је пронађен на сувозачевом месту.

 

Пољски возач убијен ватреним оружјем, а власник шпедитерског предузећа из Пољске изјавио је да се возач камиона није јављао на позиве од понедељка касно послеподне. Шлепер је превозио металне шипке из Италије за Пољску.

Тагови: ; ; ; ; ;