Више стотина људи је данас стрпљиво чекало испред Амбасаде Русије у Београду како би одали почаст убијеном руском амбасадору у Анкари Андреју Карлову.

 

 

 

Грађани Србије полагали су цвеће и палили свеће изражавајући солидарност са братским руским народом због бруталног убиства амбасадора Русије у Анкари Андреја Карлова.

 

 

фото: Танјуг

 

Многи од њих су се уписали у Књигу жалости која је је тим поводом јуче отворена у Амбасади Руске федерације у Београду.

 

фото: Србија данас

 

фото: Србија данас

 

фото: Србија данас

 

фото: Србија данас

 

 

 

У Књигу жалости данас се уписала и председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

 

фото: Танјуг

 

– У име Народне скупштине Републике Србије и лично име изјављујем искрено и дубоко сауцешће поводом бруталног убиства амбасадора Андреја Карлова Руској Федерацији и грађанима ваше државе. Рад и мисија амбасадора посвећена је миру и разумевању народа и држава. Зато је овај терористички акт напад на све цивилизацијске вредности нашег света. Одговор и борба против тероризма мора бити јака, солидарна, уједињена и заједничка – написала је председница парламента.

 

 

У књигу жалости уписао се и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

 

 

– Дубоко нас је потресла вест о мучком убиству нашег колеге Андреја Карлова, амбасадора Русије у Анакари. Овај злочин карактеришемо као гнусни акт тероризма, а невина жртва је човек који је читав радни век провео бавећи се стварањем мостова међу народима и државама – написао је Дачић.

 

 

Он је навео да ће Андреј Карлов остати у сећању као професионалац и частан човек, кога ћемо памтити као пријатеља наше земље према којој се односимо са великим поштовањем, обављајући дужност директора Конзуларног департмана у Министарству иностраних послова Руске Федерације.

 

 

– Изражавам најдубље саучешће породици цењеног колеге, припадницима Министарства иностраних послова Руске Федерације и руском народу – уписао је шеф српске дипломатије у Књигу жалости.

 

фото: Србија данас
фото: Танјуг
фото:Танјуг
фото: Србија данас
фото: Србија данас

 

Брат брата не заборавља: Ноћни Вукови одали почаст убијеном руском амбасадору (ФОТО)

 

 

(Танјуг, Информер)

Тагови: ; ; ; ; ;