Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

23:32

 

Вечерас око 18:00 украјински окупатори поново су, користећи артиљерију напали околину Дебаљцева и насеље Новогригорјевка. Током напада оштећене су две куће.

 

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 699 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку Балку у околини Горловке, Спартак, Старомихајловку, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Докучаевск, Јасиновату, као и насеља Саханка, Комитерново, Лењинское и Октобар у Новоазовском рејону.

 

Око 16:00 украјинске снаге су поново напале Докучаевск. Том приликом оштећена је зграда школе. На срећу ученика није било у њој.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 6 пута напале насеље Калиново и споменик Кнезу Игору. У Калинову су погинула два припадника Народне милиције.

 

Јутрос су украјински нацисти напали пункт Станица Луганска непосредно након њиховог отварања. Напад је имао провокациони карактер.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи гранатирале и територију ДНР. Нападали су насеље Саханка на југу ДНР. Под ватром су се нашли и околина Доњецка, Горловке, Докучаевск и Јасиновата.

Тагови: ; ;