У октобру су у Србији одржане заједничке тактичке вежбе БАРС (Братство пилота Русије и Србије). Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу сматра да би ове вежбе требале да постану догађај који се одиграва сваке године.

 

ШОЈГУ, ОФИЦИР И ЏЕНТЛМЕН ДОСТОЈАН КУТУЗОВА И ЖУКОВА

 

 

«У октобру је у Србији успешно завршена заједничка летња тактичка вежба БАРС-2016 и драго нам је да реч БАРС обухвата породицу пилота Русије и Србије. То је добро име. Оно би требало да заживи и да се вежбе одигравају сваке године», рекао је Шојгу на неформалном састанку са Премијером Србије.

 

Према његовим речима, такође су веома корисне биле тродржавне заједничке тактичке вежбе «Словенско Братство — 2016» уз учешће Белорусије.

 

ТРИ ВОЈСКЕ КАО ЈЕДНА! ДЕСАНТИРАЊЕ ЉУДСТВА И ТЕХНИКЕ У ОКВИРУ ВЕЖБЕ „СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 2016“

 

«Добро смо обавили заједничке вежбе и очекујемо да оне заживе. У блиској будућности ћемо утврдити планове за 2017. И, наравно, не могу да не поменем учешће српског тима на војним Међународним сусретима 2016 године, где сте остварили одличне резултате», рекао је Шојгу.

 

Поред тога је Министар позвао представнике Србије да учествују на међународном војно-техничком форуму «Армија 2017» и међународним војним играма 2017, а Министра одбране Србије је позвао да учествује на у VI Међународној конференцији о безбедности у априлу 2017 у Москви.

 

ВИДЕО: РУСКИ ВОЈНИЦИ ПЕВАЈУ «ВИДОВДАН» НА СВЕЧАНОМ КОНЦЕРТУ «СЛОВЕНСКОГ БРАТСТВА — 2016»!

 

Такође, Русија је спремна да изгради војну сарадњу са Србијом у области војног образовања, додао је Министар.

 

Ката

Тагови: ; ; ;