Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је министарство на чијем је челу јединствено на целој територији Републике и полиција неће бити ни шумадијска, ни рашка, ни војвођанска, већ српска, јер припада свим грађанима Србије.

 

 

Поводом поновног захтева Лиге социјалдемократа Војводине за формирање «војвођанске полиције», Стефановић је навео да је данашња брза реакција припадника Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, који су за свега неколико сати разрешили двоструко убиство у том граду, најбољи показатељ ефикасности полиције у Војводини и неоправданости захтева ЛСВ-а.

 

Стефановић, који је и потпредседник Владе Србије, саопштио је да не би био унапређен рад додавањем још једног бирократског апарата, који би само био нов у ланацу командовања између Дирекције полиције и полицијских станица на терену.

 

«Пре свега, важно је да се грађани Србије осећају безбедно, да имамо смањење броја извршених кривичних дела и да се у односу на сличне земљу у региону и Европи можемо похвалити добрим резултатима. Постоји простор за напредовање и очекујем да ће полиција у наредном периоду, захваљујући унапређењу услова рада и опреме, бити још ефикаснија и успешнија у расветљавању свих кривичних дела», закључио је Стефановић.

 

Новосадска полиција ухапсила је данас 34-годишњег мушкарца чији су иницијали С.Ј. који је осумњичен да је рано јутрос починио двоструко убиство у центру града.

 

 

СРНА

Тагови: ;