Портпарол Министарства иностраних послова Руске Федерације Марија Захарова затражила је од америчке новинске агенције Њујорк дејли њуз извињење због чланка новинара Герша Кунцмана о убиству руског амбасадора у Анкари. У свом чланку Кунцман је ово убиство изједначио са убиством амбасадора нацистичке Немачке Ернста фор Рата кога је 1938 године убио јеврејски студент Гершел Гриншлин у знак протеста због ратних злочина Адолфа Хитлера.

 

 

«У вези изједначавања Андреја Карлова са амбасадором Трећег рајха рећи ћу само једно: ми данас шаљемо писмо главном уреднику издања који је објавио ову ксенофобију која садржи оправдање за тероризам, писмо са захтевом за извињење»- написала је Захарова на свом Фејсбук профилу

 

Она је додала да је Кунцман у свом чланку изједначио терористичке методе ИСИЛ-а и Нусре са борбом Јевреја против нациста, и позвала све антифашистичке организације да реагују на ову објаву.

 

Раније је објављено да је новинар Њујорк дејли њуза Герш Кунцман у свом чланку у овом издању написао да «не треба проливати сузе за Карловим» и изразио чуђење како још раније није дошло до његовог убиства, преноси РТ.

 

 

Тагови: ; ; ; ;