ачање српског ваздухопловства поздравља и председник Републике Српске. Милорад Додик каже да се опремањем српске војске безбедније осећа и Република Српска. Нама је веома важно да Србија има моћ и снагу да одбрани државу, рекао је Додик за РТС.

 

 

За Републику Српску то је, како каже Додик, веома добра вест имајући у виду нараслу констелацију нестабилности у региону.

 

«Нама је веома важно да Србија има моћ и снагу да одбрани и државу. Ми верујемо Републици Српској, али она (Србија) је гарант Дејтонског споразума. У сваком случају мислим, дугогодишњи напори самог премијера и добри односи су допринели да то заврши и могу само да честитам и Србији и премијеру велики успех», рекао је Додик.

 

 

Ми желимо снагу Србије која је гарант стабилности у региону и земља од које зависи мир у самом региону, рекао је председник РС.

 

«Република Српска поздравља апсолутно све успехе које Србија остварује, а ово је несумњиво успех у погледу одбране и дугорочне стабилности саме Србије, избегавање било каквих могућих будућих претњи Србији због немогућности да се она брани – несумњиво појачава свој политички капацитет», истакао је Додик.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;