Промоција књиге „Србија и Евроазијски савез“

Синоћ је у великој сали «Балканика» у хотелу  Москва у Београду одржана промоција књиге – збирке радова српских, руских и белоруских аналитичара – „Србија и Евроазијски савез“.

 

 

На  самом  почетку промоције, председник српског одељења Међународне словенске академије Владимир Кршљанин, је позвао присутне да минутом ћутања одају пошту убијеном руском амбасадору Андреју Карлову.

 

Сала „Балканска“ у хотелу Москва је синоћ била тесна да прими све оне који су желели да присуствују промоцији ове збирке радова српских, руских и белоруских аналитичара.

 

 

За објављивње ове књиге је заслужна Међународна словенска академија, а о њој су синоћ говорили заменик амбасадора Руске Федерације Денис Кузнедењев, председник српског одељења Академије Владимир Кршљанин, председник Академије и потпредседник Државне Думе Русије II и IV сазива Сергеј Бабурин и приређивач, академик МСА Зоран Милошевић.

 

 

Током представљања књиге указано је на то да Србија са Русијом, као кључним играчем у Евроазији има веома дугу цивилизацијску повезаност која представља потенцијал који тек треба да буде искоришћен.

 

Говорећи о Евроазијском савезу, говорници су истакли да је то тема која се не тиче само Србије, већ и остатлих европских земаља.

 

 

Сергеј Бабурин  је подсетио на чињеницу да је идеја о стварању Евроазијског савеза потекла још 1994. године, али да тада није наишла на одјек тадашње администрације, да би коначно заживела тек пре две године.

 

Суштина функционисања Евроазијског савеза је слобода кретања робе, услуга, радне снаге и капитала.

 

 

Подсетимо да су Евроазијски савез формирале Русија, Белорусија, и Казахстан, а накнадно је проширен Јерменијом и Киргизијом. Такође треба напоменути да велики број заинтересованих земаља чека на чланство у њему.

 

Наша земља се налази у процедури за потписивање Споразума о слободној трговини са Евроазијским савезом, какав већ има са Русијом.

 

 

Лола

 

Коментари: